Aktualności

SZKOŁA NARCIARSKO - SNOWBOARDOWA T&T

SZKOŁA NARCIARSKO - SNOWBOARDOWA T&T

Dostajemy od Was wiele zapytań i wiadomości dotyczących tego, jak będzie wyglądała zieleniecka rzeczywistość w trakcie zbliżającego się sezonu i wobec zmieniających się co chwilę zasad, kolejnych obostrzeń i ograniczeń związanych z COVID-19. W związku z tym chcieliśmy Was poinformować o aktualnym stanie rzeczy.

Piękna jesienna aura będzie nas powoli opuszczać. Na horyzoncie widać zmianę pogody, spadek temperatury. Wszystko wskazuje więc na to, że pod koniec listopada, jak tylko nastaną mrozy, będziemy uruchamiać armatki i produkować pierwsze porcje śniegu. Zanim to jednak nastąpi, chcieliśmy rozwiać Wasze wątpliwości i obawy odnoszące się do covidowych obostrzeń.

Infrastruktura narciarska

Stan przepisów na 16 listopada dopuszcza pracę kolei i wyciągów bez jakichkolwiek ograniczeń. Nie mamy krytych stoków, zamkniętych hal, małych przestrzeni, wszystko dzieje się u nas na świeżym powietrzu. Obecnie nie mamy też żadnych informacji mówiących o tym, że miałyby zostać wprowadzone ograniczenia np. w liczbie osób podróżujących kanapą czy stojących w kolejce do wyciągu. Na dziś nie są też planowane jakiekolwiek godzinowe ograniczenia w pracy ośrodka. Zakładamy zatem, że #szusowanko będzie trwało od 9:00 do 21:00.

Zasady bezpieczeństwa

Oczywiście cała infrastruktura narciarska i wszystkie tereny z nią związane objęte będą odpowiednim rygorem sanitarnym. Czyli absolutnie wszędzie obowiązywać będzie:

• nakaz zakrywania ust i nosa (również na kolejach i wyciągach),
• nakaz zachowania dystansu wszędzie tam, gdzie nie stwarza to zagrożenia (czyli np. przy zsiadaniu z kanap i kolei),
• nakaz częstej dezynfekcja rąk,
• nakaz zachowania odpowiedniej higieny w trakcie kasłania czy kichania,
• zachęcanie do płacenia kartą lub telefonem.

W całym ośrodku rozlokowane będą odpowiednie instrukcje i wskazówki, aby wszyscy bez wyjątku wiedzieli, do jakich zasad należy się stosować. W tym momencie chcieliśmy podkreślić, że bezpieczeństwo i zdrowie nas wszystkich w ogromnym stopniu zależeć będzie właśnie od ich przestrzegania.

Baza hotelowa

Stan przepisów na 16 listopada nakazuje dostępność bazy noclegowej jedynie dla osób będących w podróży służbowej. Jak tylko zasady ulegną zmianie, będziemy Was o tym błyskawicznie informować. Wiele wskazuje jednak na to, że być może już na początek sezonu (obecne zalecenia na chwilę obecną obowiązują do 29 listopada).

Baza gastronomiczna

Obecnie obiekty gastronomiczne mogą oferować dania jedynie w dostawie na dowóz bądź na wynos. Również w tym przypadku trzymamy rękę na pulsie. Jeśli te zasady będą obowiązywać, przygotujemy dla Was szczegółową listę lokali, które będą otwarte i informację w jakiej formie będą sprzedawały posiłki. Jeśli jednak przepisy zostaną zmienione, również Was o tym poinformujemy. W tym przypadku również obecny stan rzeczy obowiązuje do 27 listopada.

Jesteśmy bardzo dobrej myśli, jeśli chodzi o zbliżający się sezon. Już od wakacji wnikliwie analizujemy pojawiające się wyzwania, zmiany w przepisach, to, co dzieje się w innych branżach i staramy się możliwie najlepiej do tego przygotować.

Mikroklimat sprzyja budowaniu odporności!

Ponad wszystko musimy pamiętać, że niezwykle istotne jest dbanie o odporność. To oczywiście odpowiednia dieta, ale ponad wszystko aktywny tryb życia. I pisząc o aktywności mamy na myśli przede wszystkich ruch i sport na świeżym powietrzu. W tym momencie warto mocno podkreślić walory zielenieckiego mikroklimatu. Jego unikalne cechy sprawiają, że to właśnie u nas organizm szybciej się regeneruje, szybciej nabywa owej odporności - wszystko dzięki wyjątkowemu układowi mas ciśnienia, którego konsekwencją jest zwiększona produkcja czerwonych krwinek. Im dłuższy pobyt, tym lepiej - dla zdrowia fizycznego ale również psychicznego, lepszego snu i po prostu samopoczucia.

Czekamy nas Was, czekamy na mróz, czekamy, jak chyba nigdy wcześniej, na początek nowego sezonu.

Do zobaczenia w Zieleńcu!

Klauzula informacyjna | Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.